Sikkerhed

Vi vil hos ABCD gerne skabe rammerne om et trygt hjem for dig og din familie. Og du kan også gøre dit til, at dit hjem er en rar og sikker base. Få gode råd om at undgå indbrud og brand og om indboforsikring.

Når du bor i en bolig, som ABCD administrerer, er det vigtigt for os, at du føler dig tryg og sikker i dit hjem. Og det kan egentlig siges ret enkelt: Hav altid en indboforsikring, opsæt røgalarmer, grill aldrig indendørs, aflås dit hjem og brug nabohjælp.

Husk indboforsikringen

Det er vigtigt, at du har en privat indboforsikring. Det kan være dyrt ikke at være forsikret eller at være underforsikret, hvis din bolig bliver skadet af fx brand. Dit boligselskab dækker kun skader på selve ejendommen og ikke dit private indbo eller udgifter til evt. genhusning.

Det er derfor en god idé at kende værdien af dit indbo, så du får den rigtige dækning, og hverken er over- eller underforsikret.

Undgå brand

Hvert år dør 70-80 mennesker i Danmark i en brand, og op imod 82% af dem havde ingen røgalarm. Så det allerførste råd er:

  • Anskaf dig en røgalarm.
  • Sæt gerne en op i alle soverum.
  • Test røgalarmen en gang om måneden.
  • Skift batteri en gang om året.

Undgå indbrud

Du kan selv være med til at minimere risikoen for indbrud i dit hjem.
Der bliver i gennemsnit begået næsten 90 indbrud i Danmark hver dag året rundt, og langt under 10% af dem bliver opklaret. Tyvene har simpelthen for let spil – men små ting kan gøre en forskel, så tyvene ikke inviterer sig selv indenfor hos netop dig.

  • Tænd lyset i et par værelser, og lad din radio stå tændt, når du ikke er hjemme om aftenen.
  • Bed din nabo om at holde øje med boligen og tømme postkasse jævnligt, når du er væk i flere dage.
  • Sørg for at døre og vinduer er forsvarligt lukket og låst, når du forlader dit hjem.
  • Tænk på, hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Stil de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra.

Nabohjælp er generelt en effektiv måde at forbygge indbrud på og skabe mere tryghed i området. Den kan forhindre hvert fjerde indbrud.

Læs mere om nabohjælp her

Har du særlige ønsker til dit lejemål?
Så kontakt ABCD på 76 44 47 50