Råderet og forbedringer

Du har mulighed for at sætte dit eget præg på boligen, så den passer til dine behov. Det er den såkaldte råderet, der åbner op for indvendige forbedringer og ændringer.

Forbedringer med råderetten

Når du bor til leje i en almen bolig, har du ret til at lave indvendige forbedringer i din bolig. Det er den såkaldte råderet, der gælder. Råderetten kan du fx bruge til at lave ændringer i eller en modernisering af køkken eller bad eller til fx at slå to værelser sammen eller opdele et stort rum i to.

Når du engang flytter ud af din bolig, kan du få godtgjort en del af dine udgifter til forbedringerne – husk bare at gemme kvitteringerne, så du kan dokumentere de forbedringer, du har fået lavet.

Du skal altid kontakte servicecenter ABCD, inden du går i gang, da boligselskabet skal godkende de forbedringer, du gerne vil lave. Du kan også søge om tilladelse ved at bruge vores formular. Du får godkendelsen på skrift.

Læs mere om råderetten i brochuren her

Installationer

Du har (næsten) altid ret til at installere hårde hvidevarer i din bolig. Boligafdelingen kan dog modsætte sig, hvis ejendommens el- og afløbskapacitet ikke er tilstrækkelig til installationerne. Husk derfor at give servicecentret besked, inden du installerer hårde hvidevarer som:

  • Vaskemaskine
  • Tørretumbler
  • Opvaskemaskine
  • Køleskab

Du har under særlige omstændigheder ret til at opstille radio- og tv-antenne/parabol på ejendommen efter boligorganisationens anvisning. Spørg i servicecentret.

Har du særlige ønsker til dit lejemål?
Så kontakt ABCD på 76 44 47 50