Boligstøtte

Boligstøtte er et tilskud til huslejen, som du kan søge, hvis du bor til leje. Det er Udbetaling Danmark, der afgør, om du har ret til at få boligstøtte. Læs mere om reglerne her.

Her søger du boligstøtte

Du har mulighed for at søge om boligstøtte, hvis du bor til leje. Det gør du hos Udbetaling Danmark, der beslutter, om du er berettiget til at modtage støtte til huslejen – ABCD har ingen indflydelse på, om du kan få boligstøtte. Det er også Udbetaling Danmark, der står for udbetalingerne. Du kan gå direkte til søgeprocessen i boksen.

Det får du i boligstøtte

Du skal bo i en bolig med eget køkken for at få boligstøtte. Hvor meget du kan få, afhænger bl.a. af:

  • Hvad du betaler i husleje
  • Hvor stor boligen er
  • Hvor mange i bor sammen
  • Din/jeres samlede indkomst og formue

Er du berettiget til boligstøtte, ligger beløbet typisk mellem 259 kr. og 3.873. kr. om måneden.

Du kan lave en foreløbig beregning her af, om du kan få boligstøtte.
Til det skal du bruge din lejekontrakt, lønsedler og evt. SU- eller pensionsmeddelelser eller din årsopgørelse fra Skat.

Ændringer i din indkomst

Skulle din indkomst ændre sig, får Udbetaling Danmark automatisk besked fra Skat, så du behøver ikke selv kontakte Udbetaling Danmark. Er det store ændringer, vil du formentlig opleve, at din boligstøtte bliver enten højere eller lavere – reguleringen sker automatisk. Ændrer størrelsen på din boligstøtte sig, får du et brev om det fra Udbetaling Danmark.
Oplysninger om ændringer i din husleje og bolig bliver også automatisk overført.

– Undtagelsen

Er du selvstændig eller får løn fra en udenlandsk arbejdsgiver, skal du selv give Udbetaling Danmark besked, hvis din indkomst ændrer sig. Udbetaling Danmark skal også have besked fra dig, hvis fx I bliver flere eller færre i husstanden, eller hvis du skal til udlandet i længere tid.

Du kan læse mere om, hvad du skal give Udbetaling Danmark besked om, og om de regelændringer, der kom i 2016, som betyder, at du ikke længere behøver fortælle dem, hvis du din indkomst ændrer sig. Find informationen om regelændringerne her

Få mere at vide om boligstøtte

Læs mere om reglerne for boligstøtte hos Borger.dk

Læs BL’s brochure om boligstøtte

Hjælp til beboerindskud

Det er din kommune, som afgør, om du kan låne til indskuddet, når du skal flytte ind i din nye almene lejebolig. Det har ikke noget med boligstøtte og Udbetaling Danmark at gøre.

Læs om beboerindskud her

Ansøg om beboerindskud via borger.dk

Kontakt og søg

Du søger boligstøtte hos Udbetaling Danmark

Kontakt dem her

Har du særlige ønsker til dit lejemål?
Så kontakt ABCD på 76 44 47 50