Tips og tricks
Røgalarmer
Røgalarmens batteri skiftes let ved at gøre som følger: Nedtag røgalarmen ved at dreje den med urets retning, så den frigøres af beslaget. Du finder batteriet på
bagsiden af røgalarmen.
Udtag forsigtigt dette og indsæt et nyt 9V batteri. Ophæng nu røgalarmen igen ved at dreje den fast på beslaget.
Et stoppet afløb i brusebadet
står du pludselig med et stoppet afløb i badet, er det heldigvis relativt nemt at fikse det selv. Du skal blot følge disse simple trin: Start med at hælde to liter kogende vand i afløbet, og tilsæt med fordel en smule opvaskemiddel, så rørene renses grundigt. Det fungerer naturligvis kun, hvis der stadigvæk er gennemløb. Det frarådes, at du benytter stærke syreholdige midler som kaustisk soda, afløbsrens og eddikesyre, da du blot risikerer at gøre skade på rør og samlinger. Herefter fjerner du risten og begynder at rense afløbet. Når det værste skidt og hår er fjernet, kan du benytte dig af en flaskerenser eller endnu bedre: en rensesplit.
Rensesplittenfungerer ved, at du fører den ned i afløbsrøret og begynder at dreje den, således proppen løsnes. Dernæst skal du rense vandlåsen. Hvis ikke du sørger for at rense vandlåsen, risikerer du blot at symptombehandle og stå med et stoppet afløb i badet igen efter kort tid. Du tager vandlåsen op og renser den for alle hår og andet skidt, der blokerer for gennem-strømningen af vand, og sætter den herefter tilbage. Sidst, men ikke mindst, påfører du risten igen og hælder endnu et par liter kogende vand igennem for at tjekke. Er afløbet stadig stoppet, så ring til Servicecenteret på tlf. nr. 76 44 47 50.
Sådan renser du vandlåsen i køkkenafløbet
Når du skal rense vandlåsen under køkkenvasken, skal du først have fjernet alt inventar under køkkenvasken. De fleste har oftest deres affaldssortering, samt diverse svampe, kemikalier og forbrugsstoffer til opvask og køkkenrengøring
stående der. Derefter skal du have identificeret vandlåsen i afløbssystemet.
Det er en U-formet bøjning, der oftest sidder lige umiddelbart før, afløbet forsvinder ned i kloakken. Vandlåsen renses på denne måde:
Placér en balje eller en lille spand under vandlåsen. Tag en vandpumpetang, og drej forsigtigt omløberne løs i hver ende af vandlåsen. Tag vandlåsen, og kør en
flaskerenser igennem den. Eller brug en finger. Skru vandlåsen på i begge sider
med hånden, og stram forsigtigt efter med vandpumpetangen.
Er køkkenvasken stadig stoppet, så ring til Servicecenteret på tlf. nr. 76 44 47 50.
Emhættens filter
Tag filteret ned. Fyld en balje med kogende vand og lidt opvaskemiddel. Læg filteret i baljen i en halv time. Brug en gammel tandbørste til at skrubbe gamle fedtrester væk. Gentag processen. …Tør filtret af med et viskestykke og sæt det på plads igen.
Myrer
I forbindelse med myre bekæmpelse inde i boligen er det som udgangspunkt den enkelte beboer, der selv forestår dette.
Pærer/lysstofrør
Pærer og lysstofrør skal lejer selv skifte.
Gør brug af råde- og installationsretten
Som lejer i ABCD har du ret til at gøre brug af enten råderetten eller installationsretten forskellige muligheder for at sætte dit individuelle præg på din bolig.
Råderetten kan opdeles i den individuelle råderet eller den kollektive råderet
Den individuelle råderet er kendetegnet ved, at du som lejer selv bekoster eksempelvis nyt køkken eller badeværelse. Er udgifterne for eksempel kr. 60.000, og vælger du at flytte efter seks år, da tilbagebetales kr. 24.000, som en ny lejer betaler over huslejen de efterfølgende fire år.
Den kollektive råderet er en råderet, hvor diverse vilkår er vedtaget på et afdelingsmøde. Udgiften betales månedligt som et fast tillæg til huslejen. En tommelfingerregel er, at tillægget udgør ca. kr. 100 pr. Kr.10.000, som installationen koster. Det vil sige, at koster et nyt køkken for eksempel kr. 50.000, da bliver det månedlige tillæg i niveauet kr. 500 pr. Måned.
Installationsretten er retten til, at du som lejer for egen regning kan installere eksempelvis en opvaskemaskine, vaskemaskine eller lignende.
Vælger du at gøre brug af enten den individuelle råderet eller installationsretten, skal dette godkendes af Servicecenteret inden igangsættelse.
Ikke alle afdelinger har vedtaget den kollektive råderet.
Du er derfor mere end velkommen til at ringe til Servicecenteret (tlf. 76 44 47 50) for at høre mere om netop dine muligheder
Hør mere om råderet og installationsret i videoerne.